Monday, June 9, 2008

PAK LAH JUMPA KETUA UMNO CAWANGAN – Dengar pandangan dan keluhan akar umbi

Baguslah Pak Lah, kita kena jumpa ahli-ahli UMNO di peringkat akar umbi untuk mendengar mendengar pandangan, keluhan dan mendapat maklum balas daripada akar umbi. Lawatan dan pertemuan seumpama ini akan membolehkan ahli-ahli cawangan kita di bawah berinteraksi secara langsung dengan Pak Lah, sebagai Presiden parti.

Inilah masa yang terbaik, program sebegini akan memberi kesempatan kepada Pak Lah untuk menjelas dan meredakan isu-isu yang berbangkit.

Menurut Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib, apa yang lebih penting ia turut memberi peluang kepada para pemimpin terbabit meluahkan apa yang terbuku di hati mereka selama ini. Lawatan Presiden sudah bermula dan pertemuan akan diadakan lebih intensif untuk mengetahui apa masalah yang dihadapi di peringkat akar umbi. Sebelum ini, Pak Lah hanya bertemu dengan Ahli Majlis Tertinggi (MT), ketua bahagian dan kali ini dengan ketua cawangan pula untuk mendapat maklum balas.

Menurut Muhammad, lawatan Pak Lah yang juga Pengerusi BN cukup penting dalam usaha mengembalikan keyakinan pemimpin di peringkat cawangan pada pucuk pimpinan parti. Pertemuan itu kata beliau, dapat menjelaskan banyak kekeliruan yang berlaku dan semua itu penting bagi mengukuhkan kekuatan parti dan kepimpinan.

Beliau berkata, program yang pertama kali diadakan ini akan membolehkan kira-kira 20,000 pemimpin di peringkat akar umbi memberikan pandangan mereka kepada Presiden UMNO. Sepanjang sesi pertemuan antara Presiden dan pemimpin di peringkat akar umbi, Abdullah mendengar banyak pandangan dan mendapat maklum balas mengenai apa yang berlaku di peringkat bawahan. Setakat ini, maklum balas yang diperoleh daripada pertemuan itu sangat menggalakkan selain penerangan yang diberikan oleh Abdullah dapat diterima pemimpin di peringkat bawahan.

No comments: